Немечек България ❤️ Стара Загора

Немечек България ❤️ Стара Загора

Само няколко седмици, след като отбелязахме година от създаването на пловдивския ни офис и отпразнувахме новото пространство на Офис Варна, направихме и първите си стъпки в Стара Загора. В рамките на 1 ден нашата компания организира 2 събития в Града на липите – ИТ уъркшоп в Тракийския университет и епизод от поредицата ни Dev Bites. И най-хубавото е, че това е само началото!

Защо Стара Загора е важна за нас

"Роден съм в Стара Загора, прекарах тук важна част от живота си. Винаги ще обичам този град и винаги ще бъда фен на Берое", казва Георги Брашнаров, основател и изпълнителен директор на Немечек България. "Разширяването на компанията ни следва предприемаческата логика – нямаме корпоративна политика за задължително присъствие някъде, а се възползваме от откриващите се нови възможности. Виждаме точно такива в Стара Загора."

"ИТ общността в Стара Загора има своите традиции и се утвърждава като една от най-динамично развиващите се у нас напоследък. В града има много технологични таланти и енергия, които наблюдаваме през последните години. Затова за нас решението да присъстваме активно и да допринесем за процесите беше естествена и логична стъпка. Радваме се, че точно в годината, в която празнуваме нашия 25-ти рожден ден, вече сме постоянно представени в града и поетапно ще развиваме нашите инициативи и екип“, допълва Теодора Борисова, мениджър Изграждане на работодателска марка и таланти в Немечек България.

Работилницата в Тракийски университет

Започнахме 28 март със специалната ИТ работилница Game of Projects в Центъра за иновативни образователни технологии на Тракийския университет. Заедно със събралите се над 20 студенти, нашият старши акаунт мениджър Съби Ангелов разгледа основните роли в софтуерните компании, както и целия процес по работа с клиенти и разработване на нов продукт. Впоследствие участниците се разделиха на екипи, в които работиха върху представена от Съби задача. Работилницата завърши с обсъждане на резултатите, придобитите знания и смисъла на екипната работа.

Благодарим на всички студенти, които се включиха с желание да научат нещо ново! Game of Projects бе само първото начинание в рамките на сътрудничеството на Немечек България и Тракийския университет.

Dev Bites в The Lodge

В късния следобед на 28 март вече бяхме в The Lodge Coworking, за да се подготвим за новото издание от нашата поредица събития за ИТ специалисти Dev Bites. Неслучайно се спряхме именно на това коуъркинг пространство – освен предлагания комфорт и любезно съдействие, там е нашата временна база в Града на липите. Именно в The Lodge всеки ден можете да срещнете и нашия колега Пламен Костов, с когото заедно работим за развитието на местната ИТ общност.

Радваме се да споделим, че интересът към Dev Bites бе впечатляващ. Големият брой регистрации, както и изключителната ангажираност на гостите на събитието ни увери, че то не просто не е излишно, а е дългоочаквано в старотракийския град. Затова и можем да кажем с увереност – предстоят още издания на Dev Bites в Стара Загора, с нови теми и нови лектори.

В 19:00 залата вече беше пълна с над 50 гости, любопитни да разберат какъв е правилният отговор на уравнението Dev+Ops ?= DevOps. Вече опитните водещи Станимир Атанасов-Боса, старши директор на дивизия DocuWare, и Съби Ангелов им представиха своите наблюдения над ефективното управление на екипи, подреждането и преподреждането им, Закона на Конуей, мястото на DevOps в цялата тази каша и умението да се караме правилно.

Благодарим на всички както за присъствието, така и за страхотните въпроси, които отправиха към Съби и Боса в рамките на дискусията, както и след нея.

Следващите стъпки

Както вече казахме – новините с #starazagora продължават. 

На 14 април ще се включим в технологичната конференция в града – Zara Tech, като наш лектор на събитието ще бъде Мирослав Кошутански, Team Lead в Немечек България и гуру на темата Microservices Done Right, с която ще участва. Конференцията започва още на 13-и, ще се проведе в сградата на библиотека "Захарий Княжески" и ще представи 8 сесии с повече от 20 лектори от водещи български ИТ компании. Пълната програма и билетите ви очакват тук.

Защото Немечек България наистина обича Стара Загора. И тази любов тепърва ще процъфтява.

Share this post on:


Related Articles