“Нашият Bluebeam екип създава бъдещето!”

“Нашият Bluebeam екип създава бъдещето!”

Често споделяме, че сътрудничеството с Bluebeam е сред най-важните за Немечек България. И с основание – нашите Bluebeam екипи работят върху решения и функционалности, които помагат на милиони професионалисти в цял свят. Нещо повече – колегите ни не просто създават нови възможности за подобряване на ефективността на работните процеси, но буквално чертаят дигиталното бъдеще на архитектурната, инженерната и строителната индустрия.

Обръщаме се към Съби Ангелов, Senior Account Manager и основен координатор на партньорството ни, за да научим повече за дългогодишната комуникация с американския софтуерен лидер, какво мотивира хората в екипите и как натрупаното в Немечек България огромно знание помага за справянето и с най-сложните предизвикателства.

Знаем, че Bluebeam наистина е сред лидерите, когато става дума за софтуер за архитектурната, инженерната и строителната индустрия. На какво отдаваш неговата популярност?

Строителният процес е изключително, изключително сложен. Чертежите на един стадион, например, са около един кубик хартия и в миналото са ги пренасяли от стая в стая с палетна количка. Вместо това, хората от Bluebeam наслагват цялата информация в няколко слоя на един PDF файл и така започват да дигитализират строителните процеси. Друга гениална идея е добавянето на възможност за малки коментари, бележки и други видове подчертаване и ограждане на обекти в чертежа. Така всички, замесени в процеса, могат лесно, бързо и ефикасно да комуникират в едно и също пространство.

Към днешния момент, Bluebeam вече е продукт с богата история и наистина много функционалности. Най-якото е, че потребителите не просто използват, а истински обичат продукта – затова не се притесняват да дават своите предложения и да подпомагат развитието му.

Кога се пресякоха пътищата ни с Bluebeam?

Веднага, след като се присъединиха към семейството на Nemetschek Group през 2014 г. Нашето партньорство с Bluebeam започна по обичайния начин – един екип с 2-3 души и постепенно разширяване. С течение на времето, те се убедиха, че Немечек България е компания с ценности, резултатно ориентирана и с висока трудова етика. Че за нас сроковете и качеството са важни, че разбираме бизнес целите на другата компания – не като обикновени изпълнители, а като истински партньори. Че умеем да комуникираме, да предлагаме решения, дори да предизвикваме своите партньори да преосмислят някои свои решения или планове.

А всичко това е от огромно значение при разработването на световен продукт с милиони потребители. 

Как се развива този партньорски подход във времето?

Като непрекъснато се доказва. Защото през годините работихме с различни управленски екипи на Bluebeam. И така на няколко пъти се налагаше да започваме почти от нула с убеждаването, че това партньорство работи ефективно и си заслужава. Но истината е, че повечето мениджъри от компанията много бързо свикнаха да работят всекидневно с нас. И фактът, че ние продължаваме работа по Bluebeam доказва, че част от техния успех се дължи на нашата стабилност.

По-лесно или по-трудно става това сътрудничество с годините?

Става по-сложно, поради мащаба. Но това не е проблем за нас, защото в Немечек България има натрупано огромно знание – заради големия брой талантливи колеги в екипите и заради десетките години опит в работата по различни продукти и с различни партньори. Именно то ни дава основата и сигурността да посрещаме новите предизвикателства.

Това значи ли, че партньорството се задълбочава?

Определено. Днес около една трета от ИТ специалистите, които разработват Bluebeam, са в Немечек България. И всяка година броят им се увеличава. Според спецификата на работата им са разпределени в няколко екипа.

Работата на DevOps екипа например е изключително сложна, защото става дума за продукт с над 3 милиона потребителя и с огромен брой сесии всеки ден. Балансирането, подсигуряване на сигурността и миграциите са на много високо, световно ниво.

R&D отделът пък проверява дали онова, за което си мечтаят хората в Bluebeam, е реално приложимо. Те не правят просто модерни неща. Те създават бъдещето!

Какъв е потенциалът за развитие на хората в Bluebeam екипите?

Като този на всички в Немечек България. Компания от 450 специалисти със своите знания и умения, 25 години опит с решаване на различни проблеми, предизвикателства и научени уроци. Има толкова много знание, че няма да ти стигне един човешки живот да го научиш цялото.

Защото основната ценност в Немечек България е знаещият и можещият човек, който иска да се развива.

Виж всички отворени работни позиции в екип Bluebeam 


Кои са Bluebeam

Основаната през 2002 г. американска компания Bluebeam е сред лидерите в дигиталната революция в строителния сектор. Започвайки като класически стартъп в гараж, Bluebeam преминава от аерокосмическия дизайн към архитектурната, инженерната и строителната (AEC) индустрия, отговаряйки на по-широка нужда от дигитализация на работните процеси и документация. Първото им голямо постижение е реализацията на Bluebeam Studio през 2010 г., но възходът на компанията едва започва тогава. През 2014 г. Bluebeam е придобита от Nemetschek Group, което ѝ позволява да разшири значително своя обхват и ресурси, за да се достигне до повече AEC професионалисти от цял свят.

Днес Bluebeam може да се похвали с 22-годишна история, както и с над 3 милиона потребители в 160 държави. Решенията на Bluebeam, особено Revu и Studio, днес са сред основните инструменти за минимизиране на използването на хартия, ускоряване на прегледите на проекти и подобряване на сътрудничеството в екипа. 

Bluebeam продължава да стимулира ефективността и иновациите в строителната индустрия, оказвайки трайно въздействие както върху потребителите си, така и върху сектора като цяло.

Share this post on:


Related Articles