Future of Design или как новите технологии променят света на архитектурата

Future of Design или как новите технологии променят света на архитектурата

За трета поредна година топ мениджъри от Vectorworks, INC. запознават българското професионално общество на архитекти и дизайнери с иновациите в тази сфера

На 5 октомври 2017 г. ще се проведе събитието Future of Design, организирано от Немечек България – водеща софтуерна компания, чийто екип разработва популярното дизайн и BIM решение – Vectorworks.

Трима български и трима американски лектори ще дискутират ролята на съвременните софтуерни решения в процеса на дизайн по време на ексклузивното събитие. Специалистите ще покрият широк спектър от теми от сферата на архитектурата и ландшафтното проектиране, като използването на виртуална реалност при презентация пред клиенти, параметричен дизайн, съвместна работа в етапите на проектиране, строеж и експлоатация на сгради и други.

Специално за събитието в България идват топ мениджъри на американската компания Vectorworks, Inc. – др. Биплаб Саркар, Робърт Андерсън и Хуан Карлос Фабиани. Те имат дългогодишен опит не само в развитието на софтуерни продукти, но и в архитектурата, което им позволява да разберат нуждите на дизайнерите и да предложат решения, които подпомагат процеса на проектиране и стимулират креативността.

От българска страна, арх. Ангел Захариев – съдружник и управител в „А и А Архитекти“, ще засегне няколко актуални теми през призмата на неговата работа като проектант и урбанист – как технологиите променят архитектурата, каква е връзката на архитектурата със съвременния продуктов дизайн, какви са предизвикателствата пред архитектите в глобалното технологично общество. Йоанна Петрова от Немечек България ще разгледа възможностите за привличане на повече клиенти с помощта на новите технологии и по-специално за употребата на виртуална и добавена реалност при презентация на модела пред клиенти. Ланд. арх. Стоян Начев, ще фокусира лекцията си в приложението на строително информационно моделиране (BIM) в ландшафтната архитектура (SIM) и водещото софтуерно решение Vectorworks Landmark.

По време на Future of Design участниците ще имат възможност да се запознаят в подробности с някои от най-съвременните технологии в света на проектирането, достъпни в софтуера на Vectorworks. Специалистите от Немечек България ще се разположат на 5 станции, където ще демонстрират на гостите на събитието някои от най-иновативните технологични решения в дизайн сферата, като:

  • Marionette – модул за параметричен дизайн, който улеснява и ускорява многократно работния процес.
  • Irrigation Tools в Landmark – инструменти за изчисляване на напоителни системи, насочени към ландшафтните архитекти.
  • IFC BIM Data – отворен формат данни, който улеснява съвместната работа между различни специалисти по време на целия жизнен цикъл на сградата – от дизайна до строежа и поддръжката.
  • Revit Import – впечатляващи импорт и експорт възможности на Vectorworks, включително с Revit.
  • Virtual and Augmented Reality – иновативни функционалности за виртуална и добавена реалност, които могат да подпомогнат както процеса на дизайн, така и представянето на проекта пред клиента.

Събитието ще се проведе в креативната обстановка на SBar – co-meeting пространство от ново поколение. Регистрацията ще отвори в 10:00 ч., а самото събитие започва в 10:30 ч. Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация, която можете да направите на https://www.nemetschek.bg/future-of-design-2017/

Ще ви очакваме на 5 октомври на Future of Design, за да създадем заедно среда, която ще събере на едно място визионери от дизайн сферата, ще разгледаме последните технологични иновации и ще ви дадем възможност да обмените опит и идеи.

Share this post on:


Related Articles