Развитието на BIM функционалности, инструменти за анализ и повишена продуктивност са акцентите във Vectorworks 2018

Развитието на BIM функционалности, инструменти за анализ и повишена продуктивност са акцентите във Vectorworks 2018

Vectorworks 2018 вече е реалност! В новата версия предлагаме подобрени функционалности във всички основни продукти – Vectorworks® Architect, Landmark, Spotlight, Designer и Fundamentals, както и специализирания софтуер Vision. Големият акцент тази година е представянето на Braceworks™ – допълнителен модул, предназначен да анализира структурата и окабеляването на сцени, насочен към дизайнери и специалисти от развлекателната индустрия.

„Vectorworks 2018 поставя фокус върху подобряването на работните процеси на потребителите,“ – каза главният изпълнителен директор на Vectorworks, Inc. – д-р Биплаб Саркар. „Що се отнася до BIM процесите, подобренията може да се видят най-добре чрез новите възможности като Multiview, Direct Section и Elevation Editing. Директната редакция на контурите на моделите и подобрените възможности за създаване на сектори със седящи места за събития са други добри примери за подобряване на функционалностите.“

Новата версия предоставя подобрени инструменти за анализ в процеса на проектиране. С добавянето на Braceworks към портфолиото от модули за развлекателната индустрия (което вече включва и водещите в индустрията Spotlight и Vision), професионалистите от тази сфера могат да завършат целия си проект – от дизайна до документацията и изпълнението на продукцията, с една програма и в един интерфейс. Също така, потребителите ще забележат опростеността при създаването на персонализирани отчети, базирани на данни от модела или чертежа.

Две от дългоочакваните допълнения във Vectorworks 2018 са:

  • Multiple Drawing Views – Благодарение на това подобрение дизайнерите получават възможността да разглеждат проекта от няколко различни гледни точки по едно и също време. Софтуерът позволява едновременно да се отворят няколко прозореца в програмата, за да се осигури разглеждането на проекта от най-различни ъгли в 3D, план, разрез.
  • Direct Section and Elevation Editing – Позволява директното редактиране на проекта от режим на преглед. Дизайнерите получават възможността да добавят прозорци и врати, да ги подравняват и разпределят, да ги преместват през различни слоеве и да променят използваните предефинирани обекти. Те могат дори да използват различни 3D изгледи, докато правят промените, за да видят как редакциите се отразяват на дизайна.

Основна цел на софтуера на Vectorworks е да предостави необходимия баланс между гъвкавост и специфични за индустрията инструменти, позволявайки на своите клиенти да преодолеят предизвикателствата в работата си и да реализират своята визия. В този дух са и всички останали допълнения и подобрения, насочени към дизайнери от всички индустрии. Част от тях включват:

  • Подобрено автоматично генериране на строителна документация.
  • Подобрени възможности за моделиране и проектиране на стени, врати и прозорци.
  • По-лесна персонализация на необходимата информация за проекта.
  • Оптимизирано споделяне на чертежи и възможности за съвместна работа.
  • Нови възможности за управление и визуализиране на видео екрани.
  • Подобрено проектиране на зони със седящи места за събития.
  • Директна редакция на контурите на модела на обекта.
  • Нови импорт/експорт възможности на ГИС данни.
  • Подобрени възможности за създаване на рендери, панорамни и 360-градусови изгледи.

Както и през миналите години, много от подобренията в софтуера са директно следствие от обратната връзка от потребителите. Някои дизайнери вече започнаха да споделят своите впечатления от новата версия.

„Наистина изключителни нови функционалности във Vectorworks! Такива, които ще направят работата в 3D и работните BIM процеси много по-лесни и по-завладяващи“ – Jonathan Reeves, директор в Jonathan Reeves Architecture.

„Функцията Multiple View Drawing ще бъде една от най-полезните и ценни функционалности във Vectorworks 2018. Тя позволява на потребителите да осмислят проектите си по различен начин и от различни перспективи!“ – C. Andrew Dunning, собственик на Landru Design.

Vectorworks 2018 е тук, за да позволи на дизайнерите да проектират без ограничения, да оптимизират работните си процеси и да споделят с лекота визията си.

Share this post on:


Related Articles