Vectorworks и Bluebeam улесняват обмена на данни между проектантите с обогатени PDF файлове

Vectorworks и Bluebeam улесняват обмена на данни между проектантите с обогатени PDF файлове

Новата функционалност е част от актуализацията Service Pack 2 на Vectorworks 2017

Две от водещите софтуерни компании, предоставящи решения в сферата на архитектурната, инженерната и строителната индустрия – Vectorworks, Inc. и Bluebeam, Inc., подобриха оперативната съвместимост на основните си продукти, осигурявайки безпроблемен обмен на данни за пространствени обекти чрез PDF. Със своите продукти Fundamentals, Architect, Landscape, Spotlight и Designer, Vectorworks, Inc. е един от основните производители на дизайн и BIM софтуер в световен мащаб. Bluebeam Revu е решение, специализирано в създаване, редактиране, съвместна работа и обмен на данни в обогатен PDF формат.

„Професионалистите от всички дизайн сфери високо ценят използването на стандарти за отворени данни, гъвкавостта при работните процеси и повишената продуктивност.” каза Steve Johnson, вицепрезидент продуктово развитие във Vectorworks, Inc. “Ние задълбочихме съвместната работа с нашите партньори от Bluebeam, които също като нас са част от Nemetschek Group, именно за да отговорим на очакванията на клиентите ни. Вярваме, че постигнахме целта си чрез оптимизацията на обмена на данни в PDF формат между нашия BIM софтуер и Bluebeam Revu.”

Вследствие сътрудничеството между двете компании, продуктите от Vectorworks 2017 са с подобрена функция за експорт в PDF, който сега автоматично включва и всички данни за пространствени обекти и атрибути, създадени в софтуера на Vectorworks. Това е изключително полезно за всички специалисти в BIM процеса, тъй като могат в PDF формат да разглеждат, коментират и дори редактират динамични, богати на данни 3D обекти.

Съответно потребителите на Bluebeam Revu вече могат лесно да импортират PDF файлове, генерирани във Vectorworks. По този начин отпада необходимостта ръчно да се въвеждат данни за пространствени обекти всеки път, когато архитектът направи промени по конструктивните чертежи. Резултатът – спестено време и елиминиране риска от допускане на грешки.

„При работата с различни софтуерни продукти и обмен на данни между тях, най-важният фактор е безпроблемната оперативна съвместимост,“ каза Don Jacob, главен технически директор на Bluebeam, Inc. „Поради тази причина, от Vectorworks и Bluebeam заедно разработихме решение, което оптимизира трансфера на данни чрез PDF, запазвайки цялата информация в процеса.”

Настоящите потребители на Vectorworks 2017 трябва да изтеглят и инсталират ъпдейта Service Pack 2, за да получат достъп до новата функционалност. Повече информация за нововъведенията в Service Pack 2 можете да намерите на страницата Vectorworks Knowledgebase.

Share this post on:


Related Articles