Приложението BIMobject вече е част от дизайн софтуера Vectorworks 2017

Приложението BIMobject вече е част от дизайн софтуера Vectorworks 2017

Американската компания за дизайн и BIM софтуер – Vectorworks, Inc., и шведската BIMobject AB добавиха нов аспект на партньорството помежду си. Двете компании обявиха, че приложението BIMobject ще бъде внедрено във Vectorworks и достъпно за всички потребители на Vectorworks 2017. По този начин те ще имат достъп до богати библиотеки с модели на продукти, които лесно да използват в проектите си. Новината бе обявена на международната бизнес конференция “BIMobject LIVe”, проведена на 2-3 ноември 2016 г. в Малмьо, Швеция.

„Интегрирането на BIMobject във Vectorworks 2017 e важна стъпка към изпълнението на стратегията ни – да предоставим на проектантите достъп до предефинирани строителни елементи и материали, носещи необходимата геометрична и продуктова информация“, каза Robert Anderson, заместник-директор на Vectorworks, Inc. „Горди сме, че добавихме това приложение към нашия продукт и благодарим на партньорите ни от BIMobject AB за подкрепата!”

Новината е в синхрон с визията на Vectorworks, Inc., която цели създаването на отворена BIM платформа за лесен обмен на данни, независимо от формата и източника им (OpenBIM). Приложението Vectorworks BIMobject дава възможност на дизайнерите да използват също DWG, SKP и 3DS файлове в Облака, които автоматично се преобразуват във Vectorworks данни. По този начин работният процес на проектантите не се прекъсва, позволявайки им да оптимизират времето си.

Допълнително, приложението съхранява всички неграфични данни за обектите в IFC формат (Industry Foundation Classes). Така се предоставя възможността те да бъдат използвани на различни платформи (Mac/Win) и от различни софтуерни приложения. С други думи, когато потребител на Vectorworks създаде проект, използвайки съдържание от BIMobject, продуктовата информация ще бъде съхранена при експортиране в IFC формат.

Благодарение на партньорството между двете компании, потребителите на Vectorworks получават достъп до над 4,600 обекта от над 260 бранда, които да използват в своите проекти. А BIMobject AB и техните партньори ще получат достъп до базата данни от близо 650,000 потребители на Vectorworks.

“Изключително сме щастливи от партньорството си с Vectorworks, Inc. и вярваме, че то ще донесе добавена стойност на всички. По този начин се надяваме BIMobject да се превърне в предпочитан избор за софтуер, предоставящ BIM обекти и продуктова информация“, каза Johan Dyrssen, ръководител Web Development в BIMobject AB.

Настоящите потребители на Vectorworks 2017 трябва да изтеглят и инсталират ъпдейта Service Pack 1, за да получат достъп до приложението.

Научете повече за Vectorworks 2017 на vectorworks.net/2017.

Share this post on:


Related Articles