Нова страница в историята на Vectorworks

Нова страница в историята на Vectorworks

Американските ни партньори от Vectorworks Inc. обявиха официално промяната в мениджърския състав на компанията този понеделник. Досегашният CEO – Sean Flaherty отстъпи управлението на технологичния директор Biplab Sarkar, който работи във Vectorworks повече от 16 години.

През времето, в което Sean Flaherty управляваше компанията, той съумя да я позиционира като достоен конкурент на големи корпорации в архитектурния свят и да начертае стратегията, която спомогна за стабилното ѝ израстване. След като дълго съвместяваше две роли (във Vectorworks Inc. и в Nemetschek Group), Sean реши да се посвети изцяло на новата си позиция като Chief Strategy Officer в Nemetschek Group. Това е следващото предизвикателство по пътя му, което е и признание за многобройните му професионални и лични качества. Същевременно, остава в борда на директорите на Vectorworks, като отстъпва оперативно-управленската роля на Biplab Sarkar.

„Благодарение на директната комуникация на Biplab с нашите партньори и клиенти и трезвия му поглед върху тенденциите в сектора, той има много ясна представа за бъдещето, което искаме за компанията“, казва Sean Flaherty. „Той е себеотдаден лидер, който изгради голям международен екип за разработка на софтуер, на различни локации (Columbia – Maryland, Atlanta – Georgia, Sofia – Bulgaria) и успешно менажира развитието на продукта. Доказаният ефективен лидерски подход, заедно с личната му мотивация и ангажираност към иновациите, дизайна и технологиите, го правят идеалният избор за позицията.“

Половината от технологичния екип, който Biplab Sarkar ръководи е в Немечек България и ние се чувстваме съпричастни към успеха на компанията, на продукта и на мениджърското ядро на Vectorworks Inc. Чудесно е да си част от проект, който следиш как се променя, развива и достига световни нива, запазвайки стойността в отношенията между хората. Новите назначения и на Biplab, и на Sean, са сериозна крачка напред и ние вярваме, че партньорството ни ще продължи да дава своя принос към еволюцията на Vectorworks като компания, която влага цялата си страст в дизайна, което от своя страна превръща продуктите ѝ в едни от най-иновативните и непрестанно развиващи се BIM решения в световен мащаб.

„За мен новото ми назначение е чест и благодаря на Sean за многобройните постижения и принос, които ще ни позволят устойчив растеж.“ споделя Biplab.

Share this post on:


Related Articles