Повече от 100 подобрения и добавени характеристики съпътстват новата версия на Vectorworks дизайн софтуер

Повече от 100 подобрения и добавени характеристики съпътстват новата версия на Vectorworks дизайн софтуер

Световният производител на дизайн софтуер Vectorworks обяви премиерата на Vectorworks 2016, съвпадаща с цялостно ребрандиране на компанията. Новата версия включва повече от 100 подобрения и характеристики на многократно награждаваните им CAD и BIM решения, които гарантират на потребителите сигурността да генерират, задават, построяват и изучават форми и функции чрез подобрени работни и дизайнерски процеси.

„Дизайнерите знаят, че успешното осъществяване на най-добрите им идеи изисква гъвкавост и прецизност, но и свобода на действие. Ето защо софтуерът Vectorworks 2016 насърчава креативността по време на целия процес, особено що се отнася до BIM”, каза Шон Флайърти, изпълнителен директор на Vectorworks. „В 30-годишната си история винаги сме търсили обратна връзка от потребителите, за да подобряваме софтуера си. Докато се придвижваме напред с новия си бранд с премиерата на Vectorworks 2016, ще продължим да се обръщаме към тях едновременно и като компания, вдъхновена от добрия дизайн, и като създател на инструменти, които оформят мисленето на дизайнерите, позволяват на визионерите да изследват, моделират и дават решения на техните дизайнерски предизвикателства. И всичко това чрез един единствен софтуерен пакет.”

В пълен синхрон с философията на Vectorworks, фокусирана върху потребителите, повече от 70% от подобренията и характеристиките на версия 2016 са въведени в съответствие с тяхната обратна връзка, сочат проучванията по проекта, водени от главния технически директор на компанията д-р Биплаб Саркар.

„Осигуряването на точна информация за моделирането и същевременно придържането към дизайнерската визия са ключови за всяко творческо начинание”, каза Саркар. „Първокласните софтуерни инструменти на Vectorworks 2016 и персонализируемия работен процес дават по-голяма увереност и точност от когато и да било, без значение от сферата на приложение, докато подпомагат творческия процес.” Някои от ключовите инструменти и характеристики на последната версия са:

Project Sharing – интуитивен инструмент, чрез който екипи могат да общуват и да работят съвместно върху един и същи дизайнерски файл на Vectorworks;

Subdivision Modeling – позволяващ на дизайнерите да трансформират основополагащи форми като сфери и кубове във всякакви дизайнерски форми;

Energos – предоставящ динамичен и интелигентен метод за моделиране на енергийната ефективност на всяка сграда още във фаза дизайн. Базиран е на световноизвестния метод Passivehaus.

Marionette е първият и единствен крос-платформен Python-базиран инструмент за създаване на скриптове, които ползват мощните вградени в Vectorworks 2D и 3D възможности за моделиране.

Point Cloud Support позволява на проектантите да използват 3D сканиращи устройства за заснимане на реални локации и да импортират получените 3D обекти във Vectorworks за последващо измерване и моделиране.

Новата версия включва още десетки нови функционалности и подобрения с инструменти като Roof Components and Styles, Landmark Site Modifier and Hardscape tool и напълно интегриран MAXON Cinema 4D® render engine.

Успоредно с всички тези иновации софтуерната компания Немечек България обяви, че става официален дистрибутор на Vectorworks за България с перспектива да покрие и други страни от Югоизточна Европа и Близкия Изток. Практиката на Vectorworks да работят с партньори и дистрибутори ги извежда успешно на пет континента. Мениджмънтът на Немечек България вярва, че опитът им в разработването на други подобни системи ще помогне за налагането на Vectorworks като най-доброто решение в областта на архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия.

„За нас е изключително полезно, като най-новия официален дистрибутор на Vectorworks, да станем част от едно общество, което допълнително обогатява познанията ни за сектора на международно ниво. Вярваме, че добрите практики, привнесени отвън, винаги са добра основа, ако се адаптират правилно към местната реалност. С Vectorworks ние даваме възможност за сътворяването на смели дизайнерски решения, които трансформират съвременния свят, в който живеем, стимулираме креативността, подпомагаме иновациите и улесняваме комуникацията между специалистите в сферата.“, коментира Георги Брашнаров, управител на Немечек България.

Vectorworks Inc. е глобален разработчик на CAD/BIM софтуер, обслужващ архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия. От 1985 г. са посветени на това да помагат на дизайнерите да намират вдъхновение, да стимулират новаторството, да общуват ефективно и да изразяват своите виждания за света. Компанията предоставя най-добрата двуплатформена CAD реализация (Mac/Win), която поставя BIM в основата на процеса на проектиране, предоставяйки гъвкавостта, необходима за качествени промени в жизнения цикъл на сградите. Базирана в Колумбия, Мериленд, САЩ, Vectorworks, Inc. е част от Nemetschek Group.

Share this post on:


Related Articles