X
nemetschek.bg

Vectorworks Design Scholarship – упоритите усилия на студентите заслужават повече от добра оценка

August 24, 2017

 

За трета поредна година от Vectorworks, Inc. продължават да подпомагат студенти и млади професионалисти от дизайн специалностите да реализират пълния си потенциал. На 18 август 2017 г. бяха обявени победителите в стипендиантската програма Vectorworks Design Scholarship, които си разделиха наградния фонд на стойност близо 40,000 долара. Бяха отличени проекти, които демонстрират креативност и висока стойност на работата на следващото поколение дизайнери. Тази година конкуренцията беше огромна. Сред над 2,000-те кандидати за първи път имаше и шест проекта от България.

 

Ningxin Cheng (бакалавър по архитектура от 2017 г.) и Kalen McNamara (магистър по архитектура от 2018 г.) от Rice University’s School of Architecture, Хюстън, Тексас, спечелиха престижната награда Richard Diehl. Проектът им “Open Pocket” се отличи сред останалите кандидати и им донесе 10,000 долара.

 

Освен Cheng и McNamara, много други дизайнери и студенти от цял свят бяха наградени по 3,000 долара всеки. Техните проекти бяха разделени в четири сфери – архитектура, ландшафт, развлекателна индустрия и интериорен дизайн. Сред основните критерии за оценяване бяха цялостният изглед на проекта, оригиналност на решенията, ефективното използване на компютърни технологии и визуалното представяне на идейната концепция.

 

В допълнение на паричните награди, университетите на отличените студенти ще получат безплатна обучителна програма за работа с Vectorworks, както и лицензи за Designer – продуктът, комбиниращ функционалностите на Architect, Landmark и Spotlight в едно надеждно решение.

 

Стипендиантската програма се организира в съответствие с целите на Vectorworks, Inc. да помагат на младите дизайнери да намират вдъхновение, да стимулират новаторството, да общуват ефективно и да изразяват своите виждания за света. Можете да намерите повече информация относно спечелилите проекти в галерията на следния адрес: http://www.vectorworks.net/scholarship/en/winners

 

От Немечек благодарим на българските кандидати и потвърждаваме ангажимента си да продължим да помагаме на архитекти и дизайнери да развиват професионалните си умения, да трупат знания, портфолио и възможности. В тази връзка, в края на октомври стартира и следващият ни курс за работа с програмата Vectorworks Fundamentals. Очаквайте повече информация в най-скоро време.