X
nemetschek.bg

Разполагат ли архитектите с необходимите технологии да работят дистанционно?

March 19, 2020

Събитията от последните дни донесоха много промени за всеки един от нас в личен и работен план. Добрата новина е, че светът никога не е бил по-свързан и технологиите могат да ни помогнат да се справим със ситуацията и да ограничим последствията.

 

Понятия като home office и дистанционна съвместна работа не са нещо ново. Последните няколко дни обаче ясно ни показаха колко важна роля могат да играят технологиите, за да минимизират негативния ефект както върху ежедневието ни, така и върху бизнеса.

 

Но как да приложите тези добри практики във вашата работа? С помощта на Vectorworks – водещ дизайн и BIM софтуер в областта на архитектурата, ландшафтното проектиране и дизайна в развлекателната индустрия с над 685 000 потребители по цял свят.

 

Vectorworks разполага с изключително богати функционалности за съвместна работа, които ограничават до минимум нуждата от срещи лице в лице между различните професионалисти. Например функционалността Project Sharing осигурява достъп на всички заинтересовани потребители до съвместни работни процеси, като по този начин екипът може да работи едновременно върху един и същ файл. Също така облачните услуги ви позволяват да запишете проектните си файлове в Dropbox, OneDrive, Google Drive и Box и да ги споделяте с лекота помежду си. По този начин всички заинтересовани страни могат да коментират, одобряват и редактират документи, чертежи, 3D модели независимо къде се намират – на обекта, в офиса или в дома си.

 

Допълнително, Vectorworks предоставя богати функционалности за представяне на проекта чрез фотореалистични изображения, виртуална и добавена реалност (VR/AR), панорамни 360° изгледи и др. Например функционалността Web View ви дава възможност да експортирате проектните файлове към уеб-базиран интерфейс, който фактически работи на всякакъв хардуер. Web View гарантира реалистично преживяване на 3D моделите, подобно на това във видео игрите. Така клиентите ви ще могат да се запознаят в детайли с проекта, независимо от хардуера, с който разполагат, и без да е необходимо да се срещате лице в лице.

Това са само част от ползите, които работата с Vectorworks носи. Наша цел е да улесним адаптацията към неочаквани условия и ограничения, които влияят както върху личния, така и върху професионалния живот на всички ни. Както и да подпомогнем бизнеса в трудни моменти.

 

Ако смятате, че можем да бъдем полезни и на вашата организация, ще се радваме да се свържете с нас.