X
nemetschek.bg

Качество и продуктивност характеризират новата версия на водещия дизайн и BIM софтуер Vectorworks

September 14, 2018

Фокусът на Vectorworks 2019 е повишена ефективност, която да позволи на дизайнерите да работят по-бързо и да постигат повече

 

Vectorworks 2019 предлага множество подобрения в цялата гама от продукти на компанията – Architect, Landmark, Spotlight, Fundamentals и Designer, както и в BraceworksTM и Vision. Новата версия включва иновации и функционалности, насочени към дизайнерите от архитектурната, ландшафтната, развлекателната индустрия и интериорния дизайн, които значително да подобрят 3D и BIM моделирането, 2D чертането, документацията, презентационните възможности.

 

„Както винаги, и при разработването на тази версия се вслушахме внимателно в това, което нашите клиенти имаха да ни кажат. Така достигнахме до основния ни акцент тази година – още по-добро качество и представяне на Vectorworks“, каза изпълнителният директор на компанията – Dr. Biplab Sarkar. „Ние взехме предвид кои са най-често следваните дизайн процеси от нашите потребители и имплементирахме редица нововъведения, с които да подобрим цялостното преживяване при работа с продуктите.“

 

Именно в духа на качество, ефективност и продуктивност са по-голямата част от подобренията във Vectorworks 2019. По този начин софтуерът представя необходимите инструменти на своите потребители, с които да преодолеят предизвикателствата в работата си и да реализират своята визия по-бързо и по-лесно. Част от подобренията включват:

 

  • Уникална възможност BIM обектите да се показват с различно ниво на детайлност в зависимост от мащаба, което от своя страна води до по-изчистен процес по BIM моделиране.
  • Подобрена съвместна работа, основана на OpenBIM концепцията, благодарение на оптимизиран експорт на IFC данни. Това нововъведение позволява по-ефективен обмен на BIM модели с други професионалисти.
  • Функция за анализ на окабеляването в модула Braceworks, която подпомага този иначе сложен процес и дава на експертите от развлекателната индустрия повече свобода на действие.
  • Увеличена скорост на цялостното поведение на софтуера. Конкретно в приложението Vision е постигната до 7 пъти по-висока скорост на операциите. По-гладката работа на програмите позволява оптимизиране на дизайн процесите, като потребителите не губят време в изчакване.
  • Допълнителни интеграции с партньорски продукти за автоматизиране на част от процесите. Например, интеграцията с AutoTurn online дава възможност за анализ на движението на различни превозни средства в завой. Това ще позволи на ландшафтните архитекти да планират по-добре маневрите при движението на превозни средства в своите проекти.
  • Възможност да се коригират рендери и изображения през новата функционалност Image Effects без да се налага експорт на файлове към друг софтуер – Photoshop или Illustrator, например. По този начин продуктите на Vectorworks затвърждават позицията си на all-in-one решения, които позволяват на дизайнерите да реализират своите проекти – от идея до представяне пред клиент – в една програма.

“Vectorworks 2019 ще има видим ефект върху продуктивността, като ще позволи на дизайнерите да подобрят и улеснят ежедневните си дизайн процеси.“, каза Steve Johnson – вицепрезидент на Vectorworks, Inc. „Потребителите ще усетят ползите от новата версия в момента, в който отворят програмата и видят как файловете се зареждат до 4 пъти по-бързо. Подобренията във Vectorworks Graphic Module (модул за създаване на висококачествени интерактивни изображения) сега ще позволят по-ефективното използване на наличния хардуер и особено на централния и графичния процесор. Тези подобрения ще направят всички работни процеси много по-бързи.“

 

Във връзка с новата версия, от Немечек България организират събитието „Future of Design”. То предоставя възможност на заинтересованите професионалисти да се запознаят с иновативните технологии, разработени за архитекти, ландшафтни проектанти, сценографи и други дизайн и BIM специалисти, и да узнаят как да реализират дори най-креативните си идеи с Vectorworks. Специално за семинара в София пристига главният изпълнителен директор на Vectorworks Inc. Събитието ще се проведе на 4 октомври от 17:00 ч. в хотел Арена ди Сердика, Амфитеатър.

 

За да научите повече за Vectorworks 2019 и новите възможности, моля посетете https://www.nemetschek.bg/vectorworks/2019/