Future of Design

Събитието, което обединява креативност, технологии и професионализъм в едно

3 октомври, 17:00 ч.

Регистрация

Заповядайте на бизнес коктейл в приятна атмосфера,
създайте контакти и се докоснете до новите технологии

FUTURE OF DESIGN е събитие, което събира на едно място професионалисти от сферите архитектура, ландшафтно проектиране, урбанизъм, сценография, интериорен дизайн, строителство, инвестиции в недвижимо имущество, които търсят нови възможности да разширят бизнеса си и да подобрят дизайн процеса.

Събитието се организира за пета поредна година от Немечек България в партньорство с Vectorworks, Inc.

На предоставените специално за случая демо станции нашите колеги ще ви покажат най-новите софтуерни решения, инструменти и функционалности в сферата. Допълнително, изпълнителният директор на водещата американска компания Vectorworks, Inc. – Dr. Biplab Sarkar, ще представи последните нововъведения при развитието на съвременните дизайн технологии.

Защо да участвате?

Изследвайте бъдещето

Future of Design ще ви даде възможност да се докоснете до технологичните решения, които подпомагат креативността, съвместната работа и ефективността на специалистите в световен мащаб.

Споделете добри практики

Изградете контакти с други професионалисти от вашата и близки до вашата индустрия, разберете какви са техните проблеми и как да взаимодействате по-добре.

Насладете се на приятна атмосфера

Събитието ще се проведе в тържествената зала на Галерия Оборище 5. Ще ви посрещнем в приятна разпускаща атмосфера, предразполагаща към професионални разговори.

Какво можете да видите на демо станциите?

Демо станциите на Future of Design имат за цел да ви запознаят от първа ръка с технологии, инструменти и функционалности за всяка една фаза от дизайн процеса – от чертеж в 2D среда, през 3D моделиране и BIM, импорт и експорт, изготвяне на справки, документация, енергийна ефективност, рендеринг, презентация. Изпълнявате целия проект с едно решение.

За ландшафтните архитекти и дизайнерите от развлекателната индустрия са предвидени допълнителни специализирани станции.

Вижте как интуитивният потребителски интерфейс във Vectorworks оптимизира многократно дизайн процеса, като прави лесно и удобно намирането и използването на богатите функционалности на системата. На тази станция ще ви покажем колко ефективно и бързо можете да направите добре изглеждащи чертежи в 2D среда.

За професионалистите, използващи BIM или тепърва навлизащи в BIM проектирането ще покажем процес по импортиране на DWG/PDF чертеж във Vectorworks, от който в последствие можете да вдигнете 3D модел на сграда. Ще демонстрираме и системата за изготвяне на справки, която изважда количествени сметки на необходимите за построяването материали.

На тази демо станция ще се разберете как буквално с няколко клика на мишката можете да направите триизмерен модел на терена, базиран на 2D DWG/PDF референтен файл, импортиран във Vectorworks.

Разберете как с лекота можете да правите страхотни фотореалистични визуализации на интериори и екстериори, с които ще спечелите вниманието на клиенти и инвеститори. Всички рендери може да бъдат направени в облак на Vectorworks, така че да не натоварват вашите машини. Визуализациите могат да бъдат съчетани с AR/VR, дори виртуални разходки и 360 градусови панорамни снимки.

Запознайте се с Vectorworks Landmark – специализирано софтуерно решение, разработено да посрещне нуждите на ландшафтните архитекти. Решението предлага богати функционалности, които да улеснят работата на специалистите при проектиране, документиране, изготвяне на рендери, подготвяне на презентация пред клиенти и други. Допълнително ще демонстрираме проектиране на напоителни системи, ще покажем богатите библиотеки с различни растителни видове, както и подобренията при GIS локализирането и проектирането на настилки.

Представяме ви Vectorworks Spotlight – софтуерът, превърнал се в стандарт в проектирането на сцени и събития за развлекателната индустрия. Разберете повече за специализираните инструменти, които подпомагат дизайнерите при проектирането, предварителната визуализация и програмирането на едно незабравимо светлинно шоу. Научете за функционалностите за създаване на сложни окачени структури (trusses), на точки за окачване (house rigging points), системи за окачване (bridles) и др.

Вижте как можете да направите енергиен паспорт на сградата, актуализиращ се в реално време при промени на материали или дебелината им. Това ще ви помогне с лекота:

  • да изчислявате годишното потребление на енергия на квадратен метър;
  • да откриете термомостовете преди да бъде построена сградата;
  • да видите къде ще падат сенките от вашата или съседните сгради, за да планирате оптимално разположението на обекта;

Към кого е насочено събитието?

Събитието е насочено към всички специалисти от AEC (Architecture, Engineering & Construction) индустрията – архитекти, интериорни дизайнери, ландшафтни проектанти, урбанисти, инженери, специалисти по индустриален дизайн, сценография и осветление, инвеститори и др.

Регистрирайте се днес

Благодарим ви за интереса към Future of Design!
Регистрацията е вече затворена.

Можете да следите за новини около събитието на Facebook страницата ни.

Мястото

Събитието ще се проведе в стилната атмосфера на Галерия Оборище 5. Безупречно реставрирана, тържествената зала пренася блясъка на времето, в което е била създадена в съвремието. Там ще бъдете посрещнати от нашите колеги, които ще ви съдействат с регистрацията.

Улица Оборище 5, София

Научете повече 

Кои са Немечек България

Немечек България е водеща компания с висока експертиза в разработването и разпространението на BIM софтуерни решения. През последните двадесет години наша мисия е да предоставим необходимите инструменти, с които да подпомогнем професионалистите във всяка фаза от жизнения цикъл на една сграда – дизайн, строеж, управление и поддръжка. За четвърта поредна година организираме събитието Future of Design, защото вярваме, че диалогът е един от движещите фактори за развитието на сектора.

www.nemetschek.bg

Nemetschek logo

Кои са Vectorworks

Vectorworks, Inc. е водещ производител на дизайн и BIM софтуер, спечелил доверието на над 650,000 професионалисти от сферите на архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия. От 1985 г. са посветени на мисията да помагат на дизайнерите да намират вдъхновение, да стимулират новаторството, да комуникират ефективно и да изразяват своите виждания за света. Използвайки двуплатформения софтуер (Mac/Win), проектантите могат да създават комплексни визуални модели, без това да е за сметка на дизайн процеса, а също и да си сътрудничат през целия жизнен цикъл на проекта – от фаза идея до фаза поддръжка. Базирана в Колумбия, Мериленд, САЩ, Vectorworks, Inc. е част от Nemetschek Group. Научете повече как софтуерът на Vectorworks позволява на дизайнерите да променят света – посетете www.vectorworks.net.

www.vectorworks.net

Vectorworks logo

Партньори
Медийни партньори