X
nemetschek.bg

Future of Design или как новите технологии променят света на архитектурата

September 29, 2017
За трета поредна година топ мениджъри от Vectorworks, Inc. запознават българското професионално общество на архитекти и дизайнери с иновациите в тази сфера

 

На 5 октомври 2017 г. ще се проведе събитието Future of Design, организирано от Немечек България – водеща софтуерна компания, чийто екип разработва популярното дизайн и BIM решение – Vectorworks.

 

Трима български и трима американски лектори ще дискутират ролята на съвременните софтуерни решения в процеса на дизайн по време на ексклузивното събитие. Специалистите ще покрият широк спектър от теми от сферата на архитектурата и ландшафтното проектиране, като използването на виртуална реалност при презентация пред клиенти, параметричен дизайн, съвместна работа в етапите на проектиране, строеж и експлоатация на сгради и други.

 

Специално за събитието в България идват топ мениджъри на американската компания Vectorworks, Inc. – др. Биплаб Саркар, Робърт Андерсън и Хуан Карлос Фабиани. Те имат дългогодишен опит не само в развитието на софтуерни продукти, но и в архитектурата, което им позволява да разберат нуждите на дизайнерите и да предложат решения, които подпомагат процеса на проектиране и стимулират креативността.

 

 

От българска страна, арх. Ангел Захариев – съдружник и управител в „А и А Архитекти“, ще засегне няколко актуални теми през призмата на неговата работа като проектант и урбанист – как технологиите променят архитектурата, каква е връзката на архитектурата със съвременния продуктов дизайн, какви са предизвикателствата пред архитектите в глобалното технологично общество. Йоанна Петрова от Немечек България ще разгледа възможностите за привличане на повече клиенти с помощта на новите технологии и по-специално за употребата на виртуална и добавена реалност при презентация на модела пред клиенти. Ланд. арх. Стоян Начев, ще фокусира лекцията си в приложението на строително информационно моделиране (BIM) в ландшафтната архитектура (SIM) и водещото софтуерно решение Vectorworks Landmark.

 

По време на Future of Design участниците ще имат възможност да се запознаят в подробности с някои от най-съвременните технологии в света на проектирането, достъпни в софтуера на Vectorworks. Специалистите от Немечек България ще се разположат на 5 станции, където ще демонстрират на гостите на събитието някои от най-иновативните технологични решения в дизайн сферата, като:

  • Marionette – модул за параметричен дизайн, който улеснява и ускорява многократно работния процес.
  • Irrigation Tools в Landmark – инструменти за изчисляване на напоителни системи, насочени към ландшафтните архитекти.
  • IFC BIM Data – отворен формат данни, който улеснява съвместната работа между различни специалисти по време на целия жизнен цикъл на сградата – от дизайна до строежа и поддръжката.
  • Revit Import – впечатляващи импорт и експорт възможности на Vectorworks, включително с Revit.
  • Virtual and Augmented Reality – иновативни функционалности за виртуална и добавена реалност, които могат да подпомогнат както процеса на дизайн, така и представянето на проекта пред клиента.

Събитието ще се проведе в креативната обстановка на SBar – co-meeting пространство от ново поколение. Регистрацията ще отвори в 10:00 ч., а самото събитие започва в 10:30 ч. Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация, която можете да направите на https://www.nemetschek.bg/future-of-design-2017/

 

Ще ви очакваме на 5 октомври на Future of Design, за да създадем заедно среда, която ще събере на едно място визионери от дизайн сферата, ще разгледаме последните технологични иновации и ще ви дадем възможност да обмените опит и идеи.